Džem, Foto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

MORATE ZNATI

UZ OVU SRPSKU NAMIRNICU DŽEM SE NIKAD NEĆE POKVARITI: Stavite u njega OVO i trajaće GODINAMA, ni traga BUĐI

Samo ovako vam se džem nikada neće pokvariti

Objavljeno: 25.08.2023. 12:39h

Džem se često koristi u srpskoj kuhinji, a njega možete da mažete na palačinke, da pravite kolače... Naravno, domaći je lepšeg ukusa od kupovnog, a sada je pravo vreme da ga napravite. Možete da korisite voće po želji jer je sada sezona, pa izaberite ono koje najviše volite i upustite se u pripremu.

foto: Printscreen, Youtube

Pravljenje džema nije komplikovano, ali zahteva malo vremena, pogotovo ako pravite veće količine. Ali, krajnji proizvod vredi uloženog truda. Noćna mora svake domaćice je kada ugleda buđ na džemu. Umesto da bacite džem postoji jednostavno rešenje koje su mnogi isprobali. Dok ga kuvate dodajte limunsku kiselinu i džem se neće pokvariti. Za 1 kg voća koristite trećinu kašičice limunske kiseline. Ona se dodaje 5 minuta pre kraja.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Stvar ukusa)