recept
OVAKO PRIPLJEMLJENO SLATKO OD MALINA POPRAVLJA RASPOLOŽENJE: Naše BAKE su ga samo na OVAJ NAČIN KUVALE
Maline su pozno letnje voće
Priprema slatke zimnice uvek iziskuje više vremena od pripreme slane, izuzimajući ajvar koji je i po ukusu i po izdvojenom vremenu za spremanje apsolutni šampion.
Potrebno je:
1 kg očišćenih malina 1,500 g šećera 1 čaša vode
Priprema
Maline su pozno letnje voće. Mada se smatra da nisu pogodne za slatko zbog semenki u plodu, u stvari mogu ostavljati vrlo dobar utisak svojim ukusom. Podsećaju na poslastice sa seckanim orasima. Poput višanja, imaju svoju prirodnu kiselinu koja omogućuje da se slatko skuva bez ikakvih dodataka.
Odaberite krupne, zrele i zdrave kupine, očistite ih od lišća i zaostalih peteljčica pa ih veoma pažljivo, pomoću potapanja đevđira u vodu, operite. Sada uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko pa ređajte red šećera, red kupina sve dok ne utrošite odrećene količine.
Ostavite da stoji oko 12 časova. Posle toga sipajte u šerpu sa malinama i šećerom čašu vode. Kuvajte na jačoj temperaturi sve dok sok ne bude toliko gust da sa uzdignute kašike pada u teškim kapima.
Tada skinite šerpu sa štednjaka, pažljivo openite, pokrijte vlažnim platnom i ostavite da stoji još 12 časova. Teglice operite i osušite pa sipajte u njih hladno slatko, povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!