Sutlijaš, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

RECEPT

NE POSTOJI STARIJI RECEPT ZA SUTLIJAŠ OD OVOG: Vratiće vas u DETINJSTVO već posle PRVOG ZALOGAJA, omiljen je

Sutljaš je mnogima jedna od omiljenih poslastica. Mnogi ga pamete po detinjstvu, tada je bio "puding" broj jedan.

Objavljeno: 25.08.2023. 10:39h > 10:49h

Najčišće ga prave u kravljem mleku, ali naravno da postoji alternativa ako ne pijete mleko.

Sastojci:

  • 200g pirinča
  • 50g šećera
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • prstohvat soli
  • 1 l mleka od ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica vanile
  • cimet

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke osim pirinča i propržite na vatri. Dodajte sve tečne sastojke pa promešajte i ostavite da se kuva na srednjoj vatri. Kada proključa, mešajte sve dok ne zagori i smanjite temperaturu. Kuvajte još 10-ak minuta dok tečnost ne ispari, a smesa postane kremasta. Dodajte cimeta po želji i izmešajte. Sipajte u posudice, ostavite da se ohladi, pa preko dodajte omiljeno bobičasto voće.

(Espreso/republika)