Baklava sa orasima, Foto: Printscreen/Youtube/easyandtasty.ph
preukusno
STAVITE OVO U SVOJU BAKLAVU I BIĆE BOLJA NEGO BILO ČIJA DRUGA: Svi POSLASTIČARI će vam zavideti (RECEPT)
Baklava sa orasima je toliko sočna i ukusna, ne treba vam ni jedan drugi slatkiš
Objavljeno:
Kada odem u svoju omiljenu poslastičarnicu koja služi samo različite vrste baklava, zaista samo želim da zbnam šta stavljaju u njih da mogu da ih pojedem 200.
Nikada ne mogu da odlučim koji sastojak mi je omiljeni, da li pistaći, da li orasi ili možda nešto manje tradicionalno. Danas ćemo da spremamo baklavu sa orasima. Prste da poližete:
Sastojci
Potrebno je:
- 500 g kora za baklavu
- 500 g mlevenih oraha
- 200 g margarina
- 100 ml ulja
- 100 g šećera
Preliv za baklavu:
- 3 čaše (od 250 ml) šećera
- 4 čaše vode
- 1 limun - sok
Priprema
- Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.
- Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.
- Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!