Štrudla sa makom, Foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

Recept

POSLASTIČAR OTKRIO RECEPT ZA NAUKUSNIJU ŠTRUDLU SA MAKOM: Tanko testo napunjeno UKUSNIM FILOM koje ćete pamtiti

Cela kuća će mirisati na naujusniju šturdlu

Objavljeno: 21.08.2023. 18:56h

Prava štrudla sa makom je ona koja ima mnogooo fila. Danas vam donosimo proveren recept za najbržu štrudlu sa makom.

Sastojci za fil:

400gr. mlevenog maka

400ml. slatkog mleka

foto: Printscreen/Youtube/Cooking

100-200g. šećera

1 vanil šećer

3 kašike džema od šljiva

3 belanca

Potrebno za testo

3 žumanca

4 kašike šećera

prsohvat soli

15g. kvasaca

1 prašak za pecivo

150ml. mleka

250g. margarina ili putera ili domaće svinjske masti

550-600g. brašna

foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

Priprema:

Napravite testo tako što ćete aktivirati kvasac, pa umesiti testo od 3 žumanca, šećera, soli, praška za pecivo, brašna.

Dok testo odmara, vi napravite fil tako što ćete potopiti mak u toplo mleko u koje ste razmutili šećer. Kada mak upije mleko i "nabubri" dodajte mu vanil šećer, umućena belanca i džem od šljiva.

Razvucite testo što tanje, pa ga premažite napravljenim filom. Kada štrudlu savijete po željenom kalupu, pecite je 15 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Majke i snajke

(Espreso/Stil)