NAPRAVITE POSNU ŠTRUDLU SA MAKOM OČAS POSLA: Bez prethodnog KVAŠENJA I PRIPREME, mekano testo koje se TOPI U USTIMA
Štrudla sa makom, Foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

recept

NAPRAVITE POSNU ŠTRUDLU SA MAKOM OČAS POSLA: Bez prethodnog KVAŠENJA I PRIPREME, mekano testo koje se TOPI U USTIMA

Oni koji su probali posnu štrudlu kažu da je bolja sto puta od mrsne. Isprobajte pa nam javite

Objavljeno:

Kako se pravi posna štrudla?

U toku je Vaskršnji post, pa oni koji žele da se zaslade mogu da spreme posnu štrudlu:

Sastojci za fil:

300 ml čaja od jagode

400 gr mlevenog maka

150-200 grama šećera

Štrudla sa makom
foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

4 kašike džema

100 grama suvog grožđe

150grama mlevenih oraha,

po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.

Masa mora biti glatka a moć upijanja zavisi od maka.

Testo:

500gr. brašna

5 kašika šećera

15gr. kvasaca

1 prašak za pecivo

125gr. posni margarin + 50gr. za premazivanje

200ml. vode do 250ml.

Štrudla sa makom
foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

Priprema:

Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. Izmeđajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte rastopljen margarin i sve lepo izmešajte. Dobili ste smesu za premazivanje štrudle.

Pripremite testo do mlake vode, šećera, kvasca, rendane kore od limuna, brašna, praška za pecivo i margarina.

Testo umesite, razvaljajte i filujte. Urolajte i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata do 45 minuta.

U videu ispod pogledajte kako su novinarke Kurir televizije napravile kolač:

13:18

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.