Patišpanj torta, Foto: Baka
preukusno
JAPANSKA PATIŠPANJ TORTA NA BAKIN NAČIN: Toliko MEKANA da ćete je stalno praviti i ima SAMO 4 SASTOJKA (RECEPT)
Torta je jako popularna u svetu, sastoji se od skroba jaja i sećera i limuna koju je čini čarobnom
Objavljeno: 18.08.2023. 18:25h
Ivona Jelić
Sigurno ste negde na internetu naleteli na ovu tortu i zapitali se kako se pravi. prost patišpanj od 4 sastojka, a tako mekan i sočan.
Torta mekana, boljka od bilo kog kolača ili torte. Evo recepta:
Sastojci
- 120 gr kukuruznog skroba
- 120 g secera
- 4 јаја
- 1 limun (sok) moze i korica
Priprema:
Priprema sastojaka
- Iscedite sok od jednog limuna, po zelji mozete i malo korice . Okrugli pleg 24 cm oblozite dno pek papirom i premazite puterom.
- Odvojte belanca od zumanaca.Zumanca dobro izmiksirajte sa secerom da pobeli i zgusne se
- Dodajte umucena belanca u zumanca prosejani skrob i limunov sok i sve izjednacite
- Sipati smesu u podmazan kalup Peci na 180 stepeni C oko 50 minuta dok ne porumeni. Potpuno prohladnjenu izvadite iz kalupa i pospite prah secerom. Uzivajte u jenistvenom i neobicnom ukusu.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso)