Bolonjeze sos, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

internacionalna kuhinja

OVU GREŠKU SVI PRAVE KADA KUVAJU NAJPOZNATIJI ITALIJANSKI SOS: Bez jednog ZAČINA ovo jelo nije ORIGINAL (RECEPT)

Najbolje nolonjeze koje ćete jesti su upravo one sa crnim vinom, ali ako ne možete da ga stavite u jelo iz nekog razloga, uvek možete uraditi ovo

Objavljeno: 09.08.2023. 15:23h

Špagete bolonjeze, poznatije kao ragu špagete, su specijalitet Italije i italijanske kuhinje, zato bi bilo greota ako ne biste uživali u ovom jelu kako treba.

U originalni recept ide i vino, ali ne mogu svi da konzumiraju alkohol, pa smo ga modifikovali. Najbolje bolonjeze koje ćete ikada probati su baš ove:

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sastojci:

  • mešano mleveno meso 500g
  • 2 velike šargarepe seclane na sitne kockice
  • 1 svež paradjaz scekan na kockice
  • paradajz sok
  • beli luk
  • crni luk
  • origano
  • so
  • biber
  • čili po želji
  • parmezan
Neizostavan začin bolonjeza - origanofoto: Profimedia

Priprema:

  1. Staviti sitno seckani beli i crni luk da se dinstaju koji minut dok malo ne omekšaju a onda dodati šargarepu.
  2. Kada je šargarepa dovoljno smekšala, dodajte začinjeno mleveno meso koje ste fino izgnječili (so, biber i čili)
  3. Ostavite sve da se dinsta u sopstvenom soku, dok meso ne bude raskuvano, mešajte viljuškom kako se ne bi formirale grudvice (lepo razdvajajte sve)
  4. Kada je sve dovoljno kuvano dodate kockice paradjaza i ostavite da se sjedini sa smesom, a na kraju sipajte paradajz sok i ostavite sve da se kuva minimum pola sata, ako ne i duže.
  5. Na kraju dodate origano i parmezan.

PAŽNJA: Špagete i sos možete da mešate u posebnoj posudi, ali najbolje je da servirate preko al dete kuvanih špageta. Ne preporučujemo drugu testeninu. OBAVEZNO STAVITE ORIGANO!

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso)