Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

recept

OVAJ UNIVERZALNI PRELIV MOŽETE POSUTI PREKO SVAKE PITE, BIĆE HRSKAVE I SOČNE: Fora je u samo jednom SASTOJKU

Imamo recept za univerzalni premaz za pite

Objavljeno: 01.08.2023. 22:16h

Sigurno ste bar jednom do sada pravili pitu. One nisu komplikovane, pogotovo kada se koriste gotove kore, a svaki nadev je lako napraviti. Ali, ako želite da napravite pitu kao iskusni pekari, tajna se krije u prelivu.

Pomešajte navedene sastojke i napravite preliv koji će svaku pitu učiniti sočnijom.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

6 punih kašika brašna

1 kesica suvog kvasca

2 šoljice mleka

1 šoljica ulja

so ili šećer (zavisi da li spremate slatku ili slanu pitu)

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno, kvasac, mleko, ulje i so ili šećer. Dobro sjedinite, pa dobijenim prelivom premažite svaku koru (pre nego što stavite nadev), a sa ostatkom preliva prelijte pitu i ostavite sat i po da upije, pa tek onda pecite.

(Espreso/Stvar ukusa)