GOSTI ĆE SE VIŠE ODUŠEVITI KAD VIDE SERVIRANO MEDENO SRCE NEGO VAS: Ni jedan POSNI KOLAČ nije bolji za Svetog Iliju
Medeno srce, Foto: Printscreen/Yooutube/uvekukusno1321

recept za slavu

GOSTI ĆE SE VIŠE ODUŠEVITI KAD VIDE SERVIRANO MEDENO SRCE NEGO VAS: Ni jedan POSNI KOLAČ nije bolji za Svetog Iliju

Posno medeno srce biće najukusnije ako ga budete pravili po ovom receptu

Objavljeno:

Sutra je posna slava Sveti Ilija, i gosti će se sigurno oduševiti ako im servirate ovaj slasni kolač!

Sastojci:

  • 2,5 čaše brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 1,5 čaša kisele vode
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 18 kašika džema
  • Za glazuru:
  • 200 g posne čokolade
  • 30 ml ulja
Medeno srce
foto: Printscreen/Yooutube/uvekukusno1321

Priprema:

U posudi prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i cimet, a u drugoj pomešajte kiselu vodu, šećer i džem (10 kašika). Dobro promešajte, a onda pomešajte obe smese i sjedinite. Na kraju u tu posudu sipajte ulje i promešajte. Pleh dimenzija 33x23 cm obložite pek papirom, pa sipajte pola smese i poravnajte. Pecite na 180°C u zagrejanoj rerni oko 12 minuta ili dok se ne uhvati korica. Za to vreme pomešajte džem sobne temeprature (8 kašika) i 100 g čokolade koju ste izrendali. Premažite biskvite smesom od džema i čokolade. Sipajte preostalu smesu i vratite u rernu još 30 minuta. Čokoladu istopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru da se ohladi.

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.