Ričet, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

paŽnja

OVO JE BILO OMILJENO JELO IZ STARE JUGOSLAVIJE: Bivša NACIJA se "DAVILA" u njemu, a i danas ga SRBI OBOŽAVAJU

Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta, piše Stvar ukusa

Objavljeno: 24.07.2023. 09:08h

Vreme je da savladamo recept naših baka:

Sastojci:

200 g pasulja

200 g oljuštenog ječma

1 crni luk

1 šargarepa

1 kašika masti

70 ml paradajz soka

2-3 čena belog luka

1 kašika brašna

suvo meso ili slanina

Priprema:

foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta, piše Stvar ukusa.

Bonus video:

(Espreso/Lepote Srbije)