Sladoled, Foto: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak

rcept

PRAVI DOMAĆI SLADOLED BEZ ŠLAGOVA I PRAŠKOVA: Evo kako da na JEDNOSTAVAN NAČIN spremite LETNJE OSVEŽENJE

Pred vama je recept za najbolji domaći sladoled, jedini koji vam nadalje treba

Objavljeno: 14.07.2023. 17:00h

Ako volite pravi domaći sladoled bez šlagova i praškova, ako se sećate sladoleda iz starih poslastičarnica, punog ukusa mleka i žumanaca, ako vam je dosadilo da domaći sladoled bude pun ledenih kristala, ako želite mek sladoled koji možete zahvatiti kašikom čim izvadite iz friza i odmah poslužiti - na pravom ste mestu!

Pred vama je recept za najbolji domaći sladoled, jedini koji vam nadalje treba!

foto: Printscreen/Youtube/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Sastojci:

500 ml nezaslađenog kondenzovanog mleka 150 g šećera 3 kesice vanilin šećera 5 žumanaca Postupak:

1. U šolju sa žumancima sipajte šećer, vanilin šećer i 6-7 kašika kondenzovanog mleka. Promešajte kašičicom i ostavite sa strane. 2. U manji lonac sipatje kondenzovano mleko, zagrejte ga do vrenja. Izmaknite sa ringle. U mleko ulijte pripremljena žumanca.

foto: Printscreen/ Youtube/ twinskitchen20

Vratite na ringlu, pa uz stalno mešanje kuvajte na tišoj vatri do ponovnog vrenja, a onda još jedan minut, da smesa dobije gustinu ređeg jogurta. Izmaći sa ringle i ostaviti da se smesa ohladi na sobnu temperaturu, a zatim i nekoliko sati ili preko noći u frižideru. 3. Rashlađenu smesu sipajte u mašinu za sladoled.

(Espreso/Proverenirecepti.com)