preukusno!
NIJEDNO SLAVLJE U STAROJ JUGI NIJE PROLAZILO BEZ OVE TORTE: Nema PEČENJA, gotova za 20 minuta (RECEPT)
Torta "Beli anđeo" osvojila je celu Jugoslavi
Torta Beli Anđeo jedna je od omiljenih srpskih poslastica. Ni jedno slavlje ne prolazi bez nje, a jednostavna je za pripremu:
Sastojci
Filovanje korica :
- 1 pakovanje korice za rozen tortu
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 litar mleka
- 200 gr bele cokolade
- 250 gr margarina
- 200 gr secera u prahu
- 200 gr mleka u prahu
- 500 gr slaga u prahu
- 3 dl hladne kisele vode
- 2 dl kisele pavlake
- 5 kasika secera kristala
- 2 kasike gustina
Ukrasavanje :
- 300 gr slaga u prahu
- oko 2 dl hladne obicne vode
Priprema
1. Od 1l mleka odvojiti oko 1 dl, pa u tome razmutiti 2 pudinga od vanile, 2. kasike gustina i 5 kasika secera, pa kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmucene sastojke, stalno mesajuci, do zgusnjavanja. U jos toplo dodati 200 gr bele cokolade, mesati da se cokolada istopi i sjedini sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mesanje, da se ne bi uhvatila korica, jer ce u filu biti grudvica.
2. Umutiti 250 gr margarina sa 200 gr secera u prahu i dodavati 200 gr mleka u prahu. Pre mucenja mikserom, i secer i mleko prvo pazljivo promesati, pa tek onda mutiti, da se ne napravi `oblak` od praha, sto vazi za sve praskaste sastojke (puding, slag i sl.). Kada je dobro umuceno, postepeno dodavati ohladjen fil.
3. Posebno umutiti 500 gr slaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.
4. Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, slag, kora, fil, slag... Tortu nafilovati dan pre sluzenja, da bi se korice i fil sjedinili.
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!