Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

saveti

OVA DVA TRIKA ĆE SIGURNO POBOLJŠATI UKUS HLEBA: Biće SVEŽ i MEKAN kao da je tek KUPLJEN u PEKARI

Zato vam sada prenosimo 2 tajne koje će svaki hleb učiniti savršenim

Objavljeno: 12.07.2023. 10:25h

Uvek je bolje kada sami umesite hleb ili pecivo, jer ne samo što ste sigurni da će na stolu biti vruća pogača, već je i ukus odličan. Ali često se desi da kada se domaći hleb ohladi, da izgubi svežinu i mekoću.

Iskusne domaćice znaju šta treba da urade u takvim situacijama, ali početnici se još ne snalaze. Zato vam sada prenosimo 2 tajne koje će svaki hleb učiniti savršenim.

foto: Printscreen/Youtube/mojkutak

Biće svež, mekan i hrskav kao da je tek kupljen, a sve što treba da uradite jeste da dodate kašiku meda dok mesite testo. On će učiniti da proizvodi od testa duže ostanu sveži i mekani.

Takođe, postoji još jedan trik koja je lakši od prethodnog, ako je to moguće. Kada umesite testo i oblikujete hleb, stavite na pleh, a ispod pleha u rerni stavite posudu sa vodom.

Para će odraditi svoj deo posla, a kora će biti lepa i hrskava, ali ne i tvdra.

(Espreso/Stvar ukusa)