DOMAĆI HLEB
SELJAČKI HLEB OD SAMO 4 SASTOJKA: Krcka dok se seče, a unutra VAZDUŠAST i MEK KAO DUŠA (RECEPT)
Od samo 4 sastojka napravite domaći hleb
Da li išta vraća ukus detinjstva kao ukus hrskavog, mekog domaćeg hleba? Ovo je recept koji može svako da napravi, a ni jedan kupovni ne može da ga zameni!
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 700 ml vode
- 1 pakovanje suvog kvasca
- 2 kašičice soli
Priprema: U posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte kvasac i postepeno sipajte vodu. Umesite testo, pa stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite na toplom da nadođe nekih 20 minuta. Zatim ga kratko premesite, pa ostavite još 20 minuta da nadođe. Podelite na 3 jednaka dela i oblikujte lopte. Stavite 2 dela testa na pleh obložen pek papirom (sa razmakom), pa malo spljoštite rukom. Pokrijte providnom folijom i ostavite još 10 minuta da nadođe. Premažite vodom, pa oblikujte rukama (pogledaj video). Pokrijte drugim plehom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C. Posle 10 minuta skinite jedan pleh i nastavite da pečete dok ne dobije zlatnu koricu. Izvadite i pokrijte, pa ostavite da odmori 5 minuta. Tako ispecite i treći deo testa.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!