Krompir čorba u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

nešto lagano

LETNJA KROMPIR ČORBA JE ZALUDELA DOMAĆICE U SRBIJI: Sastojci su JEFTINI, a recept NIKAD PROSTIJI

Evo kako se pravi letnja krompir čorba, laganija i još ukusnija od originalne

Objavljeno: 06.07.2023. 14:16h

Letnja krompir čorba je mnogo ukusnija od originalne.

Puna je povrća, a lagana je za stomak.

Napravite je već danas kada se vratite sa posla.

foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Sastojci:

4 krompira srednje veličine, oljuštena i iseckana na kockice

1 kašika maslinovog ulja

1 mali luk, sitno iseckan

2 čena belog luka, mleveno

4 šolje supe od povrtne kocke

foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

1 paprika srednje veličine, iseckana na kockice

1 šargarepa srednje veličine, narezana na kockice

1 kašičica sušenog timijana

So i biber po ukusu

Svež peršun ili vlasac za ukras

Recept:

U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i mleveni beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan i mirisan. Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu i mešajte nekoliko minuta, ostavite da malo porumene.

foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Sipajte supu od povrća i dovedite do ključanja. Smanjite vatru na nisku i ostavite da se krčka oko 15-20 minuta, ili dok krompir ne omekša. Tek tada dodajte šargarepu i papriku, ovo su dve zdrave vrste povrća i ne treba da se kuvaju dugo kao krompir, da ne bi izgubile vitamine. Krčkajte još 5-7 minuta dok povrće ne bude kuvano, ali i dalje malo hrskavo. Umešajte sušeni timijan, začinite solju i biberom po ukusu.

Skinite lonac sa vatre i pustite da se supa malo ohladi pre serviranja, po želji ukrasite svežim peršunom ili vlascem.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)