ZA SVE PRILIKE
OVA STARINSKA TORTA JE NEKADA BILA JAKO POPULARNA: Recept ne znaju ni ISKUSNE DOMAĆICE, a toliko je KREMASTA
Popularna Grčka torta koja se topi u ustima od slatkoće
Ako nemate ideju koji slatkiš da napravite svojim ukućanima, jedna torta će vam dobro doći.
Grčka torta je jedna od najpopularnijih, a njen ukus svi pamte.
Kada je jednom napravite moraćete opet.
Potrebni sastojci za 1 koru:
5 belanca
malo soli
5 kašika šećera
5 kašika mlevenog keksa
5 kašika mlevenih oraha
1/2 kesice praška za pecivo
Sve umutiti i peći u rerni oko 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
Zatim napravite fil od:
15 žumanaca
2 vanilin šećera
150 gr šećera
100 gr gustina
750 ml mleka
300 gr maslaca ili margarina
150 gr krupno lomljenog keksa
100 gr mlečne seckane čokolade
100 gr krupno seckane bele čokolade
150 gr krupno seckanih oraha
Priprema: Kada umutite i ispečete 3 kore, ostavite ih da se prohlade. Za to vreme pravite klasičan fil tako što ćete žumance umutiti sa šećerom i gustinom, pa ih skuvajte u mleku. Kada se fil prohladi dodajte mu maslac ili margarin i vanilin šećer. Zatim dodajte orahe, čokoladu i keks. Izmešajte, filujte kore pa onda sve ukrasite mlevenim lešnicima.
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!