Foto: AP Photo Kin Cheung AP, EPA ADAM VAUGHAN EPA, EPA Daniel Hambury EPA, AP PhotoJon Super, AP Photo Dave Thompson AP

letnji prelazni rok

TRANSFERI (6. jul): Zvezda rešila VELIKI problem! Arsenal PRODAO DŽAKU, Čelsi blizu dovođenja skupog veziste

Objavljeno: 06.07.2023. 23:08h
18:52h

Sead Kolašinac, reprezentativac Bosne i Hercegovine napustio je Olimpik iz Marselja i pojačao Atalantu.

18:50h

Supertalentovani desni bek Ivan Fresneda ima otkupnu klauzulu od samo 20.000.000 evra u Valjadolidu.

Čelnici Barselone u četvrtak su razgovarali sa Falijem Ramadanijem, menadžerom defanzivca kojeg želi i Milan.

18:48h

Mančester junajted pojačao je ponudu Interu za Andrea Onanu i sada na fiksnih 45.000.000 evra nudi pet miliona evra kroz bonuse.

Andre Onanafoto: EPA/PAOLO MAGNI

Nero-azuri su na početku tražili 60.000.000 evra za kamerunskog golmana, ali deluje da bi dva velikana mogla da se nađu na sredini.

18:46h

Cezar Aspilikueta napustio je Čelsi posle 11 godina i kao slobodan igrač došao u madridski Atletiko.

16:39h

Enco Perez (37), bivši reprezentativac Argentine mogao bi da pojačaInter iz Majamija za koji je nedavno potpisao Lionel Mesi.

Iskusni vezista ima još šest meseci ugovorsa River Plejtom, ali saradnja izvesno neće biti obnovljena.

16:36h

Talentovani Arda Guler (18) zvanično je novi fudbaler madridskog Reala i potpisao je šestogodišnji ugovor.

Turčin dolazi iz Fenerbahčea koji će na ime obeštećenja dobiti 20.000.000 evra, a moga bi da zaradi još 10.000.000 evra kroz premije.

14:34h

I Marko Asensio je predstavljen u Pari Sen Žermenu.

Sa prvakom Francuske je potpisao ugovor do 2026.

14:28h

Arsenal je ovog leta kao i zimus bio povezivan sa Moizesom Kaisedom. Brajton tada nije hteo da proda vezistu, a sada jeste, ali u Čelsi sa kojim je Ekvadorac već dogovorio lične uslove.

14:24h

Nakon što je Arsenal u sredu dogovorio rekordni transfer Deklana Rajsa, Granit Džaka je dobio zeleno svetlo da se preseli u Bajer Leverkuzen.

Ovaj transfer je dogovoren još u maju, a Arsenal će na ime obeštećenja dobiti 25 miliona evra dok će kapiten Švajcarske potpisati petogodišnji ugovor sa "Farmaceutima" do juna 2028.

14:15h

Mladi vezista Crvene zvezde, Nikola Stanković, koji je protekle sezone igrao na pozajmici u Napretku, sada će postati novi fudbaler Čukaričkog.

Stanković će sa beogradskim crno-belima potpisati trogodišnji ugovor, ali će srpski šampion zadržati 50 odsto od narednog Stankovićevog transfera, a imaće i pravo preče kupovine po ceni ponude koja stigne Čukaričkom.

13:20h

Fudbaleri Crvene zvezde, Edmund Ado i Osman Bukari, nalaze se u procesu dobijanja srpskog državljanstva.

foto: FK Crvena zvezda

Time bi šampion Srbije rešio veliki problem pošto u domaćem prvenstvu svaka ekipa ima pravo da koristi četiri strana fudbalera.

11:14h

Pari Sen Žermen je predstavio pojačanje koje mediji vide kao zamenu za odlazećeg Serhija Ramosa.

To je Milan Škrinjar koji je stigao kao slobodan igrač, nakon što je prethodnih šest godina igrao za milanski Inter.

Škrinjar je sa PSŽ-om potpisao petogodišnji ugovor, dan nakon što je za trenera imenovan španski stručnjak Luis Enrike.

Jako sam srećan što sam deo ovog divnog kluba. PSŽ je jedan od najjačih klubova na svetu sa igračima svetske klase i fantastičnim navijačima - rekao je Škrinjar.

Međutim, problem je i dalje Kilijan Mbape koji je naljutio predsednika Nasera Al-Kelaifija:

- Bio sam šokiran kada sam saznao da Mbape namerava da ode za džabe. Kilijan je fantastičan momak, džentlmen. I da ode za džabe iz najvećeg francuskog kluba, to je ispod njegovog nivoa - izjavio je Al-Kelaifi na konferenciji i dodao:

- Ako pogledate današnje standarde u fudbalu, nigde ne možete da vidite da najbolji igrač napušta klub za džabe, posebno ne klub iz svoje zemlje. To se ne dešava. Ako neko želi da ide protiv toga i obećanja koja je napravio...

foto: Profimedia

- Naravno, moraćemo da donesemo odluku. U narednih nedelju, deset dana ili najviše dve nedelje. Ukoliko ne potpiše ugovor, vrata su mu otvorena. Ovo važi za njega kao i za sve druge. Ponavljam, niko nije veći od kluba, nijedan igrač, čak ni ja. To je vrlo jasno - poručio je predsednik PSŽ-a.

- Želimo da Mbape ostane, ali ne može da ode bez obeštećenja, vrlo je jasno i jednostavno. Imali smo dogovor sa Mbapeom što je on i potvrdio u jednom intervjuu, usmeni dogovor. Zbog toga sam šokiran. Rekao je da neće otići za džabe. Ako se predomislio, to nije moja krivica - zaključio Al-Kelafi.