Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

SJAJNA STVAR

KAKO NAPRAVITI GRAŠAK UKUSAN KAO IZ NAJBOLJEG RESTORANA: Caka je u jednom začinu, slušajte samo (RECEPT)

Napravite grašak kao iz restorana

Objavljeno: 03.07.2023. 09:59h

Priprema

1.

Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasicice secera. Sargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grasak (obicno koristim zamrznut, i malo ga u cediljki odledim i operem), i sve zajedno malo jos proprzite.

Zatim dodajte jednu kasiku brasna, aleve paprike po zelji, i nalijte vrelom vodom, koliko zelite da vam bude gust, ja nalijem “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gusci.

Pospite mirodjijom, suvom ili svezom, i poklopite da se kuva, povremeno promesajte. Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu, i pospite persunom.

2.

Ako zelite da grasak spremite sa mesom, prvo meso isprzite, izvadite iz serpe, onda tu przite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.

(Espreso/coolinarika.com)