Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/Recipetineats

prijatno!

RECEPT ZA SOČNE BATAKE OD JEFTINIH SASTOJAKA: Saft će se cediti niz USTA, a još kad UMOČITE HLEB

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, ovi pileći bataci su najbolje rešenje

Objavljeno: 30.06.2023. 13:24h > 13:30h

Srbi često jedu pileće meso, i možete ga spremiti na više načina. Uz ovaj receot imaćete najsočniju piletinu koja odgovara svačijem ukusu

Sastojci:

  • 4 bataka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/3 šolje suvog belog vina
  • 100g neslanog putera
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice svežeg lista ruzmarina
  • 2 kašičice listova timijana
foto: Printscreen/Youtube/Recipetineats

Priprema:

U posudi pomešajte puter sobne temperature, mleveni beli luk, seckani ruzmarin i timijan, a onda posolite i pobiberite. Podignite malo kožicu od mesa i premažite aromatičnim puterom, a onda ceo batak premažite aromatičnim puterom.

foto: Printscreen/Youtube/Recipetineats

Posolite batake i poređajte u tepsiju, pa sipajte vino. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta, a onda smanjite na 200°C i pecite još 50 minuta. Na svakih 10 minuta prelijte meso tečnošću.

Bonus video: Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)