Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Fini Recepti by Crochef

recept

OSVEŽAVAJUĆE POSNO JELO NA KAŠIKU, RIBLJA ČORBA OD OSLIĆA: Jedan sastojak daje POSEBNU AROMU

Ukusno jelo koje se brzo sprema

Objavljeno: 29.06.2023. 23:38h

Aromatična kombinacija paradajza, belog vina i maslnki daje posebno neodoljiv ukus ovom jelu.

Oslić u crvenom sosu

foto: Printscreen/Youtube/anaaleksa

Sastojci:

700 g fileta oslića (svežeg ili smrznutog)

1 limun

3 čena belog luka

150 g mladog luka

50 g crnih maslina

150 ml belog vina

500 g pasiranog paradajza

1 kašika biozačina

300 g kukuruzne krupice

1 kašičica soli

4 kašike maslinovog ulja

1,2 l vode

foto: Prinstcreen/Youtube/Kuhinja za 10

Priprema:Oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunovim sokom. Filete propržiti sa obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli luk, iseckani mladi crni luk i crne masline. Sipajte vino, pustite da se vino redukuje, pa dodajte paradajz.Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u ključalu posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.

(Espreso/Trpeza)