Bela čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Ukusno

DOMAĆICE, OVU ČORBU SVI SPREMAJU NA LETO: Povrće u KOMBINACIJI sa JEDNIM MESOM je pun pogodak za VAŠ ORGANIZAM

Nikad bolji recept za ovu najpoznatiju srpsku čorbu, prste da poližete

Objavljeno: 26.05.2023. 16:30h

Recept za belu čorbu zna svaki kuvar, to je jelo koje se pired mnogih domaćih supa nalazi pod obavezno na srpskoj trpezi.

Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela, čak je i na slavama svi obožavaju.

Evo recepta za belu čorbu:

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci:

  • 400 g mesa (telećeg, junećeg ili pilećeg)
  • 1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)
  • 1 manji celer
  • 1 crni luk
  • 3-4 krompira srednje veličine
  • 4-5 kašika pirinča
  • 1 žumance
  • malo pavlake za kuvanje
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Priprema:

  1. Meso stavite da se kuva, a crni luk očistite i isecite na pola. Stavite polutke na ringlu da se ispeku. Kada bude gotov, luk dodajte u šerpu u kojoj se kuva meso. Kada je meso pri kraju sa kuvanjem dodajte očišćenu i zelen i celer. Kuvajte dok sve ne omekša.
  2. Procedite supu da dodajte krompir isečen na kockice i pirinač, meso takođe iseckajte kao i šargarepu i celer. Kada se krompir skuva napravite zapršku od brašna i vode, pa kuvajte još par minuta. Kada se čorba malo prohladi dodajte žumance koje ste umutili sa pavlakom za kuvanje i promešajte.

Prijatno!

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

(Espreso)