Pileća bajadera, Foto: Printscreen/Youtube/tripodproduction3

preukusno!

SRBI NISU ČULI ZA PILEĆU BAJADERU: Zbog neobičnog imena svi je žele probati, a evo U KOJIM PRILIKAMA SE SPREMA

Ovo jelo je idealno da se servira kao glavni obrok, pogodno je i za svečanije posluženje

Objavljeno: 19.05.2023. 11:28h > 11:39h

Recept za jelo neobičnog imena je zapravo veoma jednostavan.

Nema komplikovanih filova ni kora, što je prva asocijacija na reč "bajadera", i zapravo se veoma jednostavno pravi.

Ovo jelo je idealno da se servira kao glavni obrok, kao i za svečanije posluženje. Sve je u sečenju i serviranju. Manji komadi su elegantniji, veći su savršeni uz salatu za ručak.

Sastojci:

  • 2 filea pile'eg belog mesa
  • 300gr suvog kuvanog mesa po izboru
  • 180gr kisele pavlake
  • 200 gr kačkavalja
  • 2 cela jajeta
  • 3-5 kašika senfa
  • 3 čena belog luka
  • so i biber
foto: Printscreen/Youtube/tripodproduction3

Priprema

  • Belo meso odvojte od kosti i secite na tanje šnicle. Izlupajte ih tučkom, posolite i pobiberite prema ukusu.
  • Vatrostalnu posudu blago nauljite i poređajte šnicle od belog mesa. Premažite ih sa senfom i pospite seckanim belim lukom.
  • Potom poređajte suvi vrat isečen na tanke šnite.
  • Preko suvog vrata pospite kačkavalj.
  • A potom sve dobro prekrijte preostalim belim mesom.
  • U posebnoj činij umutite pavlaku i jaja i začinite po ukusu. Prelijte smesu preko mesa.
  • Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite "bajaderu" oko jedan sat.
  • Kada se sve lepo zapeče, izvadite iz rerne i ostavite da dobro ohladi.
  • U zavisnosti od vrste posluženja, secite na veće komade ili manje koce. Za višu bajaderu koristite samo veće količine sastojaka i pravite dodatne redove.

(Espreso/Telegraf)