Kiflice na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

njamii

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Trik za MEKANO TESTO se krije u 1 SASTOJKU

I drugi dan su ukusne zbog jednog sastojka koji daje mekoću

Objavljeno: 13.05.2023. 13:42h

Kupus kiflice su najlepše pecivo koje možete da napravite.

I drugi dan su ukusne zbog jednog sastojka koji daje mekoću.

Recept je jedan od najtraženijih.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Sastojci za testo:

1/2 kg brašna

1 kockica kvasca

200 ml mleka

1 kašičica šećera

1,5 kašičica soli

100 ml ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

1 jaje

Fil:

125 g margarina (maslaca)

2 žumanceta

(belanca ostaviti za premazivanje kiflica)

1/2 čaše od 180 g kisele pavlake

2 kašike brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

1 kašičica soli

400 g sira

Priprema

Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno. Dodati so, ulje, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.

Fil: Dok čekamo da testo naraste pravimo fil. U odgovarajućoj posudi penasto umutimo margarin (maslac), pa dodamo žumanca i mućenjem (viljuškom) dobro sjedinimo. Dodamo kiselu pavlaku, brašno i so , pa sve sjedinimo.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajte sa Stašom

Naraslo testo prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu i podelimo ga na dva dele. Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika, tanko, i premazati sa polovinom fila. Preko fila krupno narendati 200 g sira i rukom ga malo utapkati u fil.

(Espreso/Najžena)