OVAJ DORUČAK SU SVI TAMANILI U JUGOSLAVIJI: I danas je POPULARNO JELO, a STARINSKI RECEPT je bio TAJNA do SADA
Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

zapišite

OVAJ DORUČAK SU SVI TAMANILI U JUGOSLAVIJI: I danas je POPULARNO JELO, a STARINSKI RECEPT je bio TAJNA do SADA

Ono što malo ko zna jeste kako se pravi na starinski način

Objavljeno:

Na ovom doručku su generacije odrasle.

Još u Jugoslaviji se redovno spremao, a i danas je jako popularan.

Ono što malo ko zna jeste kako se pravi na starinski način.

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sastojci

Potrebno je:

100 g belog kukuruznog brašna - palenta

330 ml vode

50 g jasrebačkog sira

po želji soli

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

1kašika putera

Priprema

U šerpu sipati 330 ml vode, sačekati da prokuva. Kada je voda prokuvala, smanjiti vatru i ubacite 100 grama palente. I stalno mešajte 15 do 20 minuta. Pri kraju dodati kašku putera.

Palenta je gotova kad se zgusne. Poslužiti uz sir.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.