STARINSKI RECEPT ZA PROJU NA "ŠOLJE": Od sada ćete je samo OVAKO SPREMATI, 1 sastojak DAJE MEKOĆU
Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

za doručak ili večeru

STARINSKI RECEPT ZA PROJU NA "ŠOLJE": Od sada ćete je samo OVAKO SPREMATI, 1 sastojak DAJE MEKOĆU

Svideće vam se više od bilo koje druge

Objavljeno:

Proja "na šolje" se brzo sprema, a ukus je izvanredan.

Svideće vam se više od bilo koje druge.

Mekana je kao duša.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.

Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.

Sastojci:

2 jaja

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

šolja kukuruznog brašna ili palente

šolja belog brašna

šolja jogurta

pola šolje ulja

pola šolje vode (obične ili kisele)

kesica praška za pecivo

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

pola ravne kašičice soli

300 g sira

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.

Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.