Nikola Jokić protiv Finiksa, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

brutalna partija!

NIKOLI JOKIĆU UZALUD REKORD KARIJERE! Srbin ušao u istoriju, Finiks izjednačio u seriji! (VIDEO)

Centar Denvera nije imao dovoljnu podršku saigrača

Objavljeno: 08.05.2023. 06:57h > 07:08h

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Finiks Sansa sa 129:124, pa je sada rezultat u polufinalu Zapada izjednačen 2:2.

Srpski košarkaš Nikola Jokić je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, ali njegov tim nažalost nije uspeo da slavi.

On je meč završio sa 53 poena, četiri skoka i 11 asistencija uz 20 od 30 pogođenih šuteva iz igre (66 odsto) i 11 od 13 sa linije penala. Jokić je postao prvi centar u istoriji koji je na jednom plej-of meču ubacio više od 50 poena i upisao više od 10 asistencija.

I ovaj meč je kao i prethodni rešen u poslednjoj deonici, Denver je tokom čitavog perioda bio u zaostatku, ali je u poslednja tri minuta imao momentum u napadu i realne šanse da dođe do preokreta.

Nagetsi su na 48 sekundi do kraja imali napad za potencijalnih minus jedan ili izjednačenje jer je na semaforu rezultat bio 123:120 u korist domaće ekipe. Međutim, nije bilo pribranosti u ključnim momentima i Finiks izjednačuje na 2:2 u seriji.

Ono što treba da zabrine Majka Melouna je izuzetno loša igra u odbrani, a Džamal Marej nikako da stigne do konstantnosti.

Kanađanin jeste bio drugi najefikasniju u timu sa 28 poena, ali to nije bilo dovoljno. Porter i Gordon ubacili su 11, a Poup 10 poena.

U pobedničkom timu istali su se Durent i Buker sa 36 poena, dok je Šemet ubacio 19.

Meč je obeležio incident kada je srpski as odgurnuo vlasnika Finiks Sansa, a potom je kažnjen i sa tehničkom greškom.

(Espreso)