DRAMA DO MAKSIMUMA: Čudesni Harden vodio Filadelfiju do pobede, Boston pao u produžetku! (VIDEO)
Nezaustavljivi Džejms Harden, Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

LUDNICA

DRAMA DO MAKSIMUMA: Čudesni Harden vodio Filadelfiju do pobede, Boston pao u produžetku! (VIDEO)

Domaći tim odigrao je sjajno prvo poluvreme, u kojem je u jednom trenutku imao i 16 poena prednosti, a posle 24 minuta Džoel Embid i drugovi vodili su rezultatom 59:50

Objavljeno:

Košarkaši Filadelfije posle ogromne drame i produžetka savladali su na svom terenu Boston rezultatom 116:115 i tako izjednačili na 2:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Domaći tim odigrao je sjajno prvo poluvreme, u kojem je u jednom trenutku imao i 16 poena prednosti, a posle 24 minuta Džoel Embid i drugovi vodili su rezultatom 59:50.

Nije se situacija previše promenila ni u trećem periodu, Seventisiksersi su ponovo otišli na dvocifreni plus, a ovog puta imali su do 15 poena prednosti.

Ipak, žilavi Seltiksi su spustili razliku na -9 posle 36 minuta, a onda su početkom poslednje deonice napravili seriju od 10:0 i tako stigli do vođstva 98:96.

Otišao je Boston u jednom trenutku i na pet poena razlike, 105:100 i činilo se da će stići do treće pobede u seriji. Ipak, uspela je Fila da se vrati, a onda je poenima Džejmsa Hardena na 16.7 sekundi do kraja poravnala na 107:107. Markus Smart je mogao trojkom da donese pobedu gostima, ali je promašilo, pa se otišlo u dodatnih pet minuta igre.

Timovi su se u produžetku često smenjivali u vođstvu, a na kraju je junak bio Harden. Sjajni Amerikanac je trojkom na 19 sekundi do kraja doneo pobedu Filadelfiji.

Upravo je Harden bio i najbolji pojedinac utakmice sa čak 42 postignuta poena, osam skokova i devet poena, MVP Embid imao je dabl-dabl učinak 34 poena i 13 skokova, a dvocifren je bio još i Tajriz Meksi sa 14 koševa.

U ekipi Bostona Džejson Tejtum je imao dabl-dabl od 24 poena i čak 18 skokova, Džejlen Braun ubacio je poen manje, Markus Smart se zaustavio na 21 košu, Malkolm Brodgon je dodao 19, Derik Vajt 12, a dvocifren je bio i iskusni Al Horford sa deset poena.

Serija se se sada seli u Boston.

00:06

Nikola Jokić bos napustio rođendan Bogdana Bogdanovića (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.