Baklava na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

topiće se

BAKLAVA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO NAPRAVITE OVAKAV PRELIV: Tajna je konačno OTKRIVENA, morate da ZAPIŠETE

Obavezno to morate da ubacite dok je spremate

Objavljeno: 29.04.2023. 12:56h

Napravite baklavu od koje će vam krenuti voda na usta.

Jedan sastojak joj daje sočnost.

Obavezno to morate da ubacite dok je spremate.

foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Sastojci

Potrebno je:

500 g kora za baklavu

500 g mlevenih oraha

200 g margarina

100 ml ulja

FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način
FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način
FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način
FOTO: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

100 g šećera

Preliv za baklavu:

3 čaše (od 250 ml) šećera

4 čaše vode

1 limun - sok

Priprema

Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2 kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.

foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180 stepeni.

Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.

Bonus video:

(Espreso/Recepti.com)