OVO JE JEDINI I ORIGINALNI NAČIN ZA BAKLAVU, NIJEDAN DRUGI NAČIN NE VALJA: Trik u PRIPREMI morate svi da ZNATE
Baklava na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

POSLASTICA

OVO JE JEDINI I ORIGINALNI NAČIN ZA BAKLAVU, NIJEDAN DRUGI NAČIN NE VALJA: Trik u PRIPREMI morate svi da ZNATE

Postoji mnogo recepata, ali samo ovaj je originalni

Objavljeno:

Baklavu danas svaka domaćica sprema na svoj način.

Postoji mnogo recepata, ali samo ovaj je originalni.

Pripema je posebna, jer postoji jedna caka.

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Jedna kuvarica je otkrila kako se na originalan način sprema.

Recept ćete odmah zapisati.

Munevera Mulalić iz susedne Bosne i Hercegovine nije profesionalna kuvarica, ali njeni recepti koje deli na Facebooku i Instagramu toliko oduševljavaju ljude da je postala sve popularnija na ovim prostorima.

Kako kaže, poseban ukus daje tirit pomešan s orasima, a evo kako to sve da napravite.

Treba vam:

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

1 okrugla posuda za kolače

1 kg jufki za baklavu 500 grama maslaca

1-2 žlice ulja 800 grama mlevenih oraha

1 jaje + 1 kašika maslaca + malo brašna - za tirit

1 šolja šećera za orahe + 2 kg šećera za preliv

2 litre vode

Priprema:

Istopite maslac i uklonite belu penicu jer može dati gorki okus baklavi kada se ispeče. Namastite dno posude i stavite 5 jufki jednu na drugu - između ih možete malo namastiti. Stavite smesu od oraha i tirita, pa ponovite postupak. Na završni sloj stavite 3-4 jufke, i namastite ih uljem. Izrežite baklavu na komade koji vam odgovaraju i prelijte preostalim maslacem, pa ostavite pola sata da upije masnoću.

Baklava
foto: Printscreen/TikTok/leas_kitchen

Pecite je na 150°C, a nakon što porumeni smanjite temperaturu na 130°C, jedno sat i pol do dva, prenosi Klix.

Dok se baklava peče pripremite preliv. Pomešajte šećer i vodu i jedan lonac i stavite da se kuhaju. Nakon što dobijete blago lepljivu teksturu, ostavite da se ohladi - nikako ne sme biti vruć kada ga stavljate preko baklave. Izvadite baklavu kada je gotova i pustite da se malo ohladi. Zalijte polako, od jednog kraja posude do drugog. Pustite da se sve upije i spremna je za posluživanje.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.