Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

PREUKUSNO!

GRCI PROJU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 SASTOJKA: Obavezno TO STAVLJAJU u NJU, jer samo tako ISPADNE MEKANA

Ovo je recept za čuvenu proju sa fetom i tikvicama:

Objavljeno: 26.04.2023. 17:31h

Ako ste u potrazi za dobrim receptom za proju, na pravom ste mestu! Grci je prave tako da je unutra mekana, a spolja hrskava! Tajna je u povrću koje dodaju, u ovom slučaju tikvice!

Sastojci:

  • Šolja kukuruznog brašna
  • Šolja pšeničnog brašna
  • Dve kašičice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • Šolja jogurta
  • 120 grama maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mala tikvica
  • 200 grama fete
  • Majčina dušica
foto: Printscreen/YouTube/Panna Lesia

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju. Prijatno!

(Espreso/Stvar ukusa)