savet
UMESTO NA ULJU DINSTAJTE GRAŠAK NA OVOM SASTOJKU: Mnogo je ZDRAVIJE, a domaćicama to ne bi PALO NA PAMET
Bez jednog sastojka više ne smete da ga spremate
Kuvanje graška za domaćice ne predstavlja nikakav problem.
Brzo se sprema, ali postoji jedna greška koju mnoge žene prave, a ni ne znaju.
Bez jednog sastojka više ne smete da ga spremate.
Domaćice kažu da nema jednostavnijeg posla u kuhinji od kuvanja graška. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?
Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog.
U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti, piše Lepa i Srećna.
Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.
Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Lepa i Srećna)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!