PITA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA KOJA SE PRAVI ZA 30 MINUTA: Svi je prepisuju (FOTO)
Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

PREUKUSNO

PITA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA KOJA SE PRAVI ZA 30 MINUTA: Svi je prepisuju (FOTO)

Ukusna pita od piletine i povrća koja će se topiti u ustima

Objavljeno: 16:37h

Svima nam je potreban balans proteina i povrća. Zbog toga je vrlo važno da svaki obrok sadži ove komponente. Uz odgovarajuće dodatke masti i ugljenih hidrata imaćemo ručak iz snova i to u nekoliko poteza.

Evo kako je Džejmi Oliver napravio sjajnu pitu sa povrćem i mesom, mi smo se oduševili, a sastoci nisu preskupi, a ukus je fenomenalan.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/Jamie Oliver

Sastojci

  • 500 g pilećih bataka bez kože i bez kostiju
  • maslinovo ulje
  • 1 veza mladog luka
  • 320 g mešanih pečuraka
  • 320 g lisnatog testa
  • 600 ml mleka
  • 1 prepuna kašika običnog brašna
  • 1 kašika senfa
  • 80g mešavina potočarke, spanaća i rukole
Pita
foto: Printscreen/Youtube/Jamie Oliver

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Piletinu iseckajte na komade od 3 cm i stavite u tiganj od 30 cm sa neprijanjajućim slojem na srednje jakoj vatri sa 1 kašikom maslinovog ulja, redovno mešajući.
  3. Isecite mladi luk, iseckajte na 1 cm dužine i dodajte u tiganj.
  4. Isecite i iseckajte pečurke. Kuvajte 10 minuta, ili dok ne porumeni, redovno mešajući.
  5. U međuvremenu, odmotajte list peciva na papiru i zarežite ivicu od 3 cm oko ivice (nemojte seći do kraja), a zatim vrlo lagano zarežite veliki unakrsni uzorak preko unutrašnjeg dela. Premažite sa malo mleka, a zatim stavite testo, još uvek na papiru, direktno na srednju policu rerne da se peče 17 minuta, ili dok ne porumeni, digne i ispeče.
  6. Mešajte brašno u tiganju 1 minut, a zatim postepeno umešajte mleko. Krčkajte na srednjoj vatri dok testo ne bude gotovo, povremeno mešajte i olabavite dodatnim prskanjem mleka, ako je potrebno.
  7. Ugasite vatru, promešajte senf i polovinu listova, pa začinite do savršenstva. Izvadite testo iz rerne, ostavite da se malo ohladi, a zatim prebacite na dasku za serviranje, odbacite papir.
  8. Oštrim nožem isecite ivicu, sekući samo nekoliko gornjih slojeva peciva. Koristite krišku ribe da pažljivo podignete i uklonite unutrašnji deo (poput poklopca), ostavljajući sloj peciva na dnu. Stavite preostale listove i fil, pa vratite poklopac, isecite i poslužite.

Prijatno!

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

01:00

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

(Espreso/Jamie Oliver)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.