Komplet lepinja, Foto: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

recept

SRPKINJA OBJASNILA KAKO SE PRAVI TRADICIONALNA KOMPLET LEPINJA: Ovakaj recept se DUGO KRIO, a priprema je VRLO LAKA

Evo jednog tradicionalnog recepta za Užičku komplet lepinju

Objavljeno: 25.04.2023. 12:00h

Po ovako napravljenoj lepinji je Užice poznato bar u Srbiji, a ja sam sentimentalno vezana za taj grad jer je to grad mog detinjstva, rekla je domaćiza za sajt Coolinarka.

Kaže da je vezana i za lepinje, pa evo jednog tradicionalnog recepta za Užičku komplet lepinju.

Sastojci:

500gr brašna

foto: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

250ml mlake vode

3 kašike ulja

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

1 kvasac

Fil:

200gr kajmaka

4 jaja

pretop

foto: Printscreen/Instagram/zlatni_tiganj

Priprema:

Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.

Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.

Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta. Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.

foto: Printscreen/Youtube/BgGuru Kitchen

Svaku lepinju preseci na pola. Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom (na svaku lepinju po jedno jaje).

Zapeći u rerni (dok se jaje ne zapeče). Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.

Majke i snajke:

(Espreso/Coolinarka)