Pasulj, Foto: Bakina Kuhinja

POST NA VODI

CAKA ZA PUN UKUS JE U OVIM ZAČINIMA, NEĆETE PRIMETITI DA NEMA ULJA: Pasulj na vodi u DVA POTEZA, prste da poližeš

Nema bolje hrane od pasulja, čak i kad je na vodi

Objavljeno: 12.04.2023. 12:15h

Kraj posta zahteva malo jaču hranu da bismo izdržali do nedlje i kako se ne bismo osećali slabo. Zato nam u pomoć uvek stiže pasulj. Kako se posti na vodi, da hrana ne bi bila bljutava i bezukusna, pronašli smo rešenje.

Uz pomoć celera, lorbera, paškanata i peršuna, pored standardnih začina, pasulj će biti ukusniji nego ikad.

Sastojci

  • Potrebno je:
  • 1/2 kg pasulja
  • 2 glavice (srednje) crnog luka
  • 4 češnja belog luka
  • 3 lista lorbera
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 šargarepa
foto: Profimedia
  • celer
  • paškanat
  • peršun
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 2 kašičice brašna
  • voda
foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema

  • Staviti pasulj u šerpu, naliti vodom i staviti da prokuva. Kada prokuva, procediti pasulj i naliti ponovo sa vodom. Dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Koren peršuna, paškanata i celera (količina po želji) iseckati na kockice i dodati pasulju. Ubaciti lorber, posuti suvim biljnim začinom (po želji) i staviti da se kuva.
  • Kada je pasulj prilično raskuvan, 10-ak minuta pri kraju, dodati pasirani paradajz, u kome se razmuti brašno. Dodati sitno iseckani beli luk, pobiberiti i ako je potrebno posuti još sa suvim biljnim začinom. Ostaviti još malo da se kuva i- ručak je gotov.

Seka otkrila kakva je kao majka, supruga i snajka:

(Espreso/Recepti.com)