Kiflice, Foto: RINA

RECEPT

DA LI BISTE PROBALI KIFLICE KOJE SE NE MESE? Za ovaj recept se svi UTRKUJU, oduševiće vas kako ISPADNU

Nažalost takvo je vreme da više nemamo vremena da mesimo testa i spremamo ukusne poslastice kao kod bake.

Objavljeno: 16.03.2023. 16:50h

Svi volimo miris bakine kuhinje. Sećam se utrčavam kod bake u stan u petak popodne, sledi vikend izvrsnih poslastica, a sve miriše na njene kiflice.

Nažalost takvo je vreme da više nemamo vremena da mesimo testa i spremamo ukusne poslastice kao kod bake. Ali kako bismo nekako zadovoljili naču potrebu za kiflicama i bakinom hranom, moramo da pronalazimo brze i jednostavne alternative.

Ovaj recept otkrio mi je tata najbolje drugarice, i sada nam je omiljena stvar kada se nađemo da gledamo filmove i ono što je najbolje od svega možete da ih filujete kako vam padne na pamet... bukvalno!

Neophodan sastojak je jedan jedini - zamrznuti žu-žu! Da, dobro ste me čuli.

foto: Profimedia

Priprema:

  1. Izvadide kesu žu-žua iz zamrzivača i ostavite je da se otkravi nekih sat vremena, ne predugo da se ne bi ulepio. Ja volim da izvadim žu-žu napolje i poređam pojedinačno, pa pustim tako da odstoji.
  2. Kada se otkravio, uzmite jedan po jedan i razijajte ga oklagijom.
  3. Do tada bi trebalo da odlučite sa čime biste punili kiflice i da li će biti slatke ili slane. Za slatki fil volim da stavljam komadiće čokolade ili bakin džem od kajsije, a za slani, sir i omiljenunšunku, ili čak hrskavo prženu slaninicu - kažem vam da su mogućnosti nebrojene.
  4. Nafilujte kvadratić preklopite u obliku trougla i zavite u formu kiflice.
  5. Sve poređajte na nauljeni pleh i pecite po uputstvu sa pakovanja žu-žua.

Nisu baš kiflice kao kod bake, ali za ovaj ludi život su sjajne.

Prijatno!

Ovakve pohovane palačinke još niste probali, probajte recept:

(Espreso)