Palačinka u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

nema ništa bolje

UMESTO OBIČNE VODE SIPAJTE OVAJ SASTOJAK U POSNE PALAČINKE: Biće MEKANE i VAZDUŠASTE, malo ko je ZNAO

Jedan sastojak daje mekoću

Objavljeno: 15.03.2023. 22:20h

Kada probate sočne posne palačinke odmah ćete zaboraviti na mrsne.

Jedan sastojak daje mekoću.

Zapišite recept.

Sastojci

Potrebno je:

300 g brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

500 ml kisele vode

1 kesica praška za pecivo

1/2 kesice sode bikarbone

1 šoljica za kafu ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

prstohvat soli

malo ulja za podmazivanje tiganja

džem

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema

U činiju dodati 300 g brašna, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, na kraju dodati kiselu vodu, so i ulje. Sastojke sjediniti mikserom ili ručnom mućkalicom. Za to vreme zagrejati tiganja na jakoj vatri i nauljiti ga. Kutlačom sipati dobijenu smesu iz činije, jedna ravna kutlača manja. Kad palačinka bude pečena sa jedne strane oko pola minuta, okrenuti ga da se ispeče i sa druge strane. Postupak ponavljati dok ne potrošite smesu iz činije. Dobijene palačinke mazati sa džemom i savijati u željeni oblik.

(Espreso/Recepti.com)