DODAJTE 1 SASTOJAK U PUŽ GIBANICU I BIĆE VAZDUŠASTA: Domaćice do sada OVAKVU niste PRAVILE
Gibanica u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za doručak

DODAJTE 1 SASTOJAK U PUŽ GIBANICU I BIĆE VAZDUŠASTA: Domaćice do sada OVAKVU niste PRAVILE

Ukućani će vam stalno tražiti da je pravite

Objavljeno:

Napravite gibanicu kakvu do sada niste imali prilike da probate.

Vazdušasta i mekana od koje odmah kreće voda na usta.

Ukućani će vam stalno tražiti da je pravite.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Gibanica je najpoznatija srpska pita, a svaka domaćica ima svoj recept i svaki se razlikuje u sitnim detaljima. Nije nimalo komplikovana za pripremu, jer se kore uvaljaju u smesu i ređaju u tepsiju, a možete da je napravite i na drugačiji način. Svaku koru premažite smesom od jaja, pa pospite sirom i urolajte. Ovo je provereni recept za najukusniju puž gibanicu, a pročitajte i šta treba da uradite kako bi ona uvek bila vazdušasta.

Sastojci:

500 g kora

500 g feta sira

4 jajeta

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

200 ml jogurta

200 ml kisele vode

1 kašičica praška za pecivo

100 ml ulja

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 kašičica soli

Prirpema: U posudi pomešajte jogurt, kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, so i jaja. Dobro umutite. Uzmite koru i premažite ovom smesom, pa izdrobite feta sir, preko stavite drugu koru, premažite smesom, pa izdrobite feta sir. Urolajte i tako radite dok ne utrošite sve sastojke (ostaće vam smesa od jogurta i kisele vode, ali ona vam treba za kasnije). Zatim svaki rolat isecite na komade debljine 1-2 cm i ređajte u tepsiju. Preostalu smesu od jogurta i kisele vode sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-45 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.