Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

RECEPT

NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U testo dodajte DVA SASTOJKA i biće MEKANE i VAZDUŠASTE

Pržite u zagrejanom ulju

Objavljeno: 15.03.2023. 14:12h

Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir.

Ova 2 sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim da nećete moći da prestanete da jedete. Možete da služite sa kajmakom i paradajzom ili nekom šunkom.

foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

Sastojci:

700 g brašna

2 jajeta

500 ml jogurta

300 g krem sira

16 g praška za pecivo

80 ml masti

1 kašika soli

foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

1 kašika šećera

Priprema:

Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.

U videu ispod pogledajte kakve krofne su spremali u emisiji Majke i snajke:

(Espreso/Stvar ukusa)