OVAJ VEGETARIJANSKI RUČAK JE NAJVIŠE GUGLAN U POSLEDNJE VREME, EVO I ZAŠTO: Ješće ga oni i koji to nisu
Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/Marininakuhinja

VEGETERIJANSKO I UKUSNO

OVAJ VEGETARIJANSKI RUČAK JE NAJVIŠE GUGLAN U POSLEDNJE VREME, EVO I ZAŠTO: Ješće ga oni i koji to nisu

Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, dajemo vam savršen recept kome će se svi oduševiti!

Objavljeno:

Priprema

1. Patlidžane operite, narežite na uzdužne pločice srednje debljine, malo posolite i ostavite stajati oko 15 minuta. Zatim ih osušite na upijajućem papiru.

2. Tikvice i rajčice takođe isecite na pločice. U tiganju na malo ulja ispecite patlidžane i tikvice pa ih ohladite.

3. Za bešamel na maslacu kratko ispecite brašno i postupno dolivajte mleko uz stalno mešanje. Posolite, pobiberite, dodajte malo narendanog muskatnog oraščića i kuvajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Na kraju umiješajte parmezan.

4. Na dno vatrostalne posude (22×32 cm) stavite malo bešamela.Po bešamelu rasporedite deo listova lazanja te deo pripremljenih patlidžana i tikvica pa ih malo pospite Vegetom. Po njima rasporedite mocarelu narezanu na pločice, a zatim prelijte s malo bešamela.

5. Drugi sloj započnite lazanjama, po njima rasporedite pločice patlidžane i tikvice te narezane rajčice. Pospite Vegetom i stavite pločice mocarele. I ovaj sloj prelijte s malo bešamela.

6. Treći red započnite opet lazanjama, a zatim stavite na njih preostale patlidžane s tikvicama i narezanu mocarelu. Završite lazanjama i bešamelom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje

Lazanje malo ohladite, isecite i poslužite uz sezonsku salatu.

Savet

Za pripremu bešamela koristite se hladnim mlekom, a mešajte mućkalicom kako biste izbegli stvaranje grudica.

Evo kako da popravite izgoreli ručak

01:26

SPAS U ZADNJI ČAS! Trik master šefa kako da POPRAVITE ZAGOREO RUČAK!

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.