Pasilj u šerpi, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

NJAMI

BOSANCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA ZAPRŠKU KADA SPREMAJU PASULJ: Umesto BRAŠNA koriste 1 POVRĆE i zato je UKUSNIJI

Imaju razne recepte, od čorbastog, starinskog do prebranca

Objavljeno: 08.03.2023. 17:12h

Svaka domaćica sprema pasulj barem jednom nedeljnom.

Imaju razne recepte, od čorbastog, starinskog do prebranca.

Isto tako i Bosanci imaju svoj način koji se dosta ukusniji od našeg.

foto: Printscreen Youtube

Ne postoji šansa da vam pasulj pripremljen na bosanski način ne uspe, a ukus će vas oduševiti. Sve što treba da uradite je da skuvate pasulj i pospete ga prženim crnim lukom. I dan danas se prave recepti koji su se spremali u Jugoslaviji, jer spadaju u najukusnije. Uživajte!

Sastojci:

300 g šarenog pasulja

4 glavice crnog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

1 kašika slatke paprike

Priprema: U šerpu stavite pasulj i sipajte vodu da ogrezne. Ostavite ga tako par sati da nabubri. Zatim propite tu vodu i sipajte drugu. Kuvajte dok ne provri, pa opet prospite vodu i sipajte novu. Tada pasulj posolite i kuvajte oko sat i po vremena.

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Vodite računa da voda ne ispari, pa ako je potrebno dodajte malo. Dok se pasulj kuva, luk isecite na rebarca i propržite na ulju, oko 15-20 minuta. Sipajte i malo tečnosti u kojoj se kuva pasulj. Pred kraj dodajte slatku papriku i dobro promešajte. Gotov pasulj sklonite sa šporeta, sipajte u dublje tanjire i preko pospite lukom. Nemojte da mešate.

(Espreso/Stvar ukusa)