Gibanica u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Gemrielia

PREUKUSNA

RUSI GIBANICU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 SASTOJKA: Obavezno ga STAVLJAJU u NJU, jer samo tako im ISPADNE HRSKAVA

Ukusnija je jer dodaju jedan neobičan sastojak u nju

Objavljeno: 04.03.2023. 10:21h

Osim naše tradicionalne gibanice i Rusi imaju svoj recept.

Ukusnija je jer dodaju jedan neobičan sastojak u nju.

Recept ćete odmah zapisati.

Kada je reč o gibanici svaka domaćica ima svoj recept koji se razlikuje u sitnim detaljima. Sada probajte da napravite rusku gibanicu ili pitu sa sirom koja dosta podseća na srpsku. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu. Priprema nije komplikovana, a ukus je neponovljiv.

Sastojci:

400 g kora za pitu

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

250 g feta sira

250 ml jogurta

4 jajeta

100 ml kisele vode

1 kašika brašna

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

16 g praška za pecivo

150 g maslaca

Priprema:

Tepsiju obilno premažite istopljenim puterom. Premažite koru istopljenim puterom, pa stavite drugu i pospite izmrvljenim feta sirom. Urolajte, pa krajte savijte na unutra. Stavite na sredinu tepsije. Uzmite sledeću koru, premažite puterom, stavite drugu koru, feta sir i urolajte.

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Obmotajte oko kore u sredini tepsije. Radite tako dok ne utrošite materijal. Premažite preostalim puterom pitu i pospite preostalom fetom. Jogurt umutite sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i kiselom vodom. Sipajte preko pite, pa ostavite da stoji 5 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)