Posna sarma u tanjiru, Foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

NJAMIIII

NAPUNITE POSNU SARMU SA 1 SASTOJKOM I VIDEĆETE KOLIKO JE UKUSNA: Ovo je NAJBOLJI RECEPT koji domaćice NISU PROBALE

Osim toga možete je napraviti i sa jednom namirnicom koju danas redovno koristite u ishrani

Objavljeno: 04.03.2023. 08:56h

Domaćice su do sada posnu sarmu uglavnom spremale sa pirinčem.

Osim toga možete je napraviti i sa jednom namirnicom koju danas redovno koristite u ishrani.

Ovo je dobitna kombinacija.

Sarme su tradicionalno jelo koje se obično jede zimi. Sva jela od kiselog kupusa su omiljena među Srbima, a ovo pogotovo. Kako je u toku Uskršnji post možete da ih jedete bez griže savesti ako mleveno meso zamenite pečurkama i prazilukom.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Sastojci:

3 praziluka

450 g pečuraka

100 g pirinča

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

1 kašičica slatke paprike

kiseli kupus

Priprema: Propržite seckani praziluk, pa kada omekša dodajte i seckane pečurke. Pred kraj dodajte i opran pirinač i posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Dobro promešajte, pa stavite kašiku smese na oprani list kiselog kupusa i urolajte. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke i poređajte u šerpu. Sipajte vodu da sarma ogrezne, pa prelijte uljem. Kuvajte na tihoj vatri dok ne budu gotove. Ako volite zapečene, nakon kuvanja ih poređajte u pleh i pecite nekih 10-15 minuta na 180°C.

(Espreso/Stvar ukusa)