Kiflice u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

zapišite

DODAJTE 1 SASTOJAK U KIFLICE I SAMO TAKO ĆETE IH OD SADA SPREMATI: Bez toga ne mogu da ISPADNU MEKANE

I drugi dan će biti sveže zahvaljujući jednom sastojku

Objavljeno: 04.03.2023. 08:38h

Ako želite da napravite mekane kiflice morate da probate ovaj recept.

I drugi dan će biti sveže zahvaljujući jednom sastojku.

Potrebni sastojci:

900 gr brašna tip 500

1 kesica suvog kvasca (7gr)

2 jaja

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

400 ml toplog mleka

180 ml ulja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko, zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca, pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli i mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u isto tako nauljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po do dva.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik, pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu i umotajte kiflicu.

Potom sve kiflice premažite umućenim jajetom i pecite ih na 190 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne dobiju lepu boju, piše Stil.

(Espreso/Krstarica/Stil)