Popara u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD

preukusno

UMESTO NA ULJU SPREMITE POPARU NA 1 SASTOJKU: Naše BAKE su je samo TAKO PRAVILE

Sada je napravite na starinski način i nećete zažaliti

Objavljeno: 03.03.2023. 22:02h > 22:04h

Na popari je većina nas odrasla.

Doručak koji niko nije mogao da odbije.

Sada je napravite na starinski način i nećete zažaliti.

Ulje vam više neće biti potrebno.

foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Potrebno je:

300 g starog hleba

2 l vode

2 kašičice soli

100 g domaće svinjske masti

foto: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD

2 kašike kajmaka

200 g sira

Priprema

Hleb iseći na ne previše sitne komade. U šerpu usuti vodu i staviti na vatru. Kad proključa posoliti, dodati isečen hleb, potopiti i ostaviti da vri 2 minuta (voditi računa da se hleb ne prekuva).

foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Rešetkastom kašikom izvaditu hleb i staviti u vatrostalnu posudu (ili pekač). Preko hleba rasporediti kajmak i sir.

Mast zagrejati i preliti preko sira, treba da bude dobro zagrejana da se, kad se preliva preko sira, čuje kako "cvrči".

(Espreso/Recepti.com)