Uštipci, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

NJAMI

SVI SE UTRKUJU ZA STARI RECEPT ZA UŠTIPKE: Nikad ukusniji doručak nećete jesti, ZAPIŠITE ovo odmah

Iako dosta liče na krofne, forma uštipaka je jednostavna. Mogu da se služe i slatki i slani, a evo kako da ih napravite po starom bakinom receptu.

Objavljeno: 09.02.2023. 17:00h

Sastojci:

300 g brašna

2 veće jabuke

2 jajeta

100 ml mleka

50 ml kisele vode

20 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

4 kašike šećera

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Jabuke oljuštite i narendajte na sitnije rende, pa ih pospite kašikom šećera i cimetom. Odvojite belanca, pa ih umutite da dobijete čvrst sneg. Žumanca umutite sa preostalim šećerom da zapene, pa dodajte ulje, mleko, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte kiselu vodu i mikserom sve umutite da dobijete ujednačenu smesu.

Lagano dodajte belanca i jabuke koje ste ocedili od viška soka. U dobro zagrejano ulje kašikom vadite po malo testa i lagano spuštajte. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja, a po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

(Espreso/Krstarica)