Prženje piletine u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

preukusno

PILETINU ĆETE OD SADA PRŽITI SAMO NA 1 SASTOJKU: Retko ko zna da je samo TAKO ZDRAVIJE

Malo ko zna da je i na toj namirnici dosta ukusnija i da je meso mekše

Objavljeno: 08.02.2023. 18:43h > 18:45h

Od sada ćete piletinu pržiti na jednom sastojku.

Samo to joj daje mekoću.

Malo ko zna da je i na toj namirnici dosta ukusnija i da je meso mekše.

Ovu pripremu će svi zapamtiti.

foto: Bakina kuhinja

POTREBNI SASTOJCI

pileće belo meso - 500 g

maslac - 100 g

maslinovo ulje - 1 supena kašika, od komine

beli biber - po ukusu

foto: Printscreen/Youtube/Bakinakuhinja

himalajska so - po ukusu

beli luk u granulama - po ukusu

Iseći piletinu na manje komade. Obe strane začiniti biberom, solju i belim lukom.

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

U tiganju otopiti maslac na srednje jakoj temperaturi i dodati mu kašiku maslinovog ulja, kako ne bi zagoreo.

Poređati komade piletine u tiganj i pržiti po 3-4 minuta sa obe strane.

Sočnu piletinu servirati uz zelenu salatu sa mladim lukom.

(Espreso/Bonapeti.rs)