Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

savršen ručak

DOMAĆICE, UMESTO NA ULJU PRIPREMITE PODVARAK NA OVOM SASTOJKU: Biće mnogo UKUSNIJI, brzo zapišite RECEPT

Dinstati na laganoj vatri oko 1 sat

Objavljeno: 06.02.2023. 21:56h

Kiseli kupus pripremljen kao podvarak je ukev odlično jelo za ručak.

Nema ko ga ne voli, a ako uz to poslužite i malo belog luka, ručak će biti savršen.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

500 g rezanog kupusa

1 kašika masti

1-2 čena belog luka

1 glavica crveni luk

po ukusu mleveni biber

4-5 zrna bibera

1-2 lista lovora

300-400 g suvog mesa

1 kašikica dimljene začinske paprike

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U šerpu sipati vodu, staviti suvo meso, neka kuva nekoliko minuta, procediti. Ako imate slaninu i nju možete staviti. U šerpu staviti mast (može i ulje), ali sa masti je mnogo finije i ukusnije.

Sitno iseckati luk, dinstati ga na masti. Kad je luk dinstan dodati iseckan beli luk. Kupus dobro isprati u vodi ako je slan. U šerpu sa lukom dodati kupus, mleveni biber, biber u zrnu, alevu papriku, lovorov list, dodati meso, naliti vodu samo da prekrije kupus.

Dinstati na laganoj vatri oko 1 sat. Sve prebaciti u tepsiju i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i zapeći. Uz kupus idu odlično projice.

(Espreso/Recepti.com)