EVO ŠTA 1 ČAŠA MLEKA DNEVNO RADI VAŠEM ORGANIZMU: Loše navike dovode ZDRAVLJE U OPASNOST, obratite pažnju
Mleko, Foto: Profimedia

ZDRAVLJE

EVO ŠTA 1 ČAŠA MLEKA DNEVNO RADI VAŠEM ORGANIZMU: Loše navike dovode ZDRAVLJE U OPASNOST, obratite pažnju

U istraživanju je učestvovalo preko dva miliona ispitanika iz SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva

Objavljeno: 19:23h

Prema poslednjim podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), srčane bolesti vodeći su uzrok smrti u SAD-u, a najveći je problem činjenica da nije uvek jednostavno otkriti da li je vaše srce u opasnosti.

Zato je potrebno uraditi sve što možete kako biste sprečili razvoj srčanih bolesti, a to ćete najlakše postići ako promenite određene životne navike koje mogu dovesti zdravlje vašeg srca u opasnost, donosi Best Life.

Mleko
foto: RINA

Novo istraživanje na ovu temu otkrilo je da svakodnevno ispijanje čaše mleka može znatno smanjiti rizik od razvoja srčanih bolesti. Studija objavljena u časopisu International Journal of Obesity pokazala je da konzumacija mleka na dnevnoj bazi može biti vrlo dobra za zdravlje srca.

U istraživanju je učestvovalo preko dva miliona ispitanika iz SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, a istraživači su otkrili da su oni koji su pili barem jednu čašu mleka dnevno imali 14 posto niži rizik od razvoja koronarnih srčanih bolesti od onih koji nisu pili mleko.

Redovno konzumiranje barem jedne čaše mleka dnevno neće povećati vaš holesterol, a prema zaključku Klinike Mayo, visoki holesterol može povećati rizik od razvoja srčanih bolesti. Iako se ranije smatralo da mleko ima značajni nivo mlečnog holesterola pa ne bi trebalo piti ga prečesto, novo istraživanje pokazalo je da osobe koje redovno piju mleko imaju nizak dobar, ali i loš holesterol.

(Espreso/Best Life/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.