Kiseli kupus u buretu, Foto: Bakina kuhinja

korisno

RUSI OBAVEZNO DODAJU 1 ZAČIN U KISELI KUPUS: Samo na TAJ NAČIN im POTRAJE DO LETA

Oni obavezno dodaju 1 stvar u njega i mirni su cele godine

Objavljeno: 06.02.2023. 19:51h

Rusi imaju svoju metodu za kiseljenje kupusa.

Znamo se se kod nas jede kao lud, ali njima ne propada samo iz jednog razloga.

Oni obavezno dodaju 1 stvar u njega i mirni su cele godine.

foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

Kupus - 1 kilogram

Šargarepa - jedna

Rotkvica - jedna

foto: Bakina kuhinja

So - 1-1,5 kašika

Šećer - 1 kašika

Senf - po ukusu

Semenke kumina - po ukusu

Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Šargarepu narenadajte na krupno. Pomešajte šargarepu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene semenke kumina i senf.

foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Rasporedite rukama. Ogulite rotkvicu i izrendajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promešajte. Izgnječite tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.

(Espreso)